Személyes eszközök
Keresés

 

A InfoWiki wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kovasz (vita | szerkesztései) 2011. április 28., 15:17-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Tartalomjegyzék


A mesterséges intelligencia alapjai

A tárgyból meghirdetett gyakorlatokon a hallgatóknak beadandó feladatokat kell megoldaniuk. Ezek dokumentációs és programozási feladatok. A programokat C# nyelven kell megírni. A programok egyénileg készítendők; ha ezen szabály megsértésének gyanúja felmerül, a gyanúba keveredett hallgatókat programjuk megvédésére fogom kérni. Azon hallgatónak, aki programját nem tudja megvédeni, elégtelen gyakorlati jegyet adok.

A beadandó feladatok részletes listája: MI beadandók.

Az elkészített feladatokat elektronikus formában a kovasz@aries.ektf.hu címre kell elküldeni. Programként csak a programkódot küldd el, ZIP-elve. Ügyelj arra, hogy a programod kimenete a user (ezesetben én :) számára is érthető legyen!

Az elégséges gyakorlati jegyhez az 1-3. beadandó feladatokat kell teljesíteni, de azokat tökéletesen! Adott a lehetőség, hogy ennél jobb (és sokkal méltányosabb) jegyet szerezz: a 4-5. beadandók teljesítésével lehet ezt kivívni. Továbbá pozitív megítélés alá esik az, aki a programjait valamilyen igényes felülettel ellátva adja be; ez lehet akár karakteres, akár grafikus(!) felület.

A félév vége felé mindenkivel személyesen konzultálni fogok. Ez azt jelenti, hogy bejön hozzám az illető, belenézünk a félév során beadott feladataiba, belekérdezek itt-ott, csak hogy felmérjem, az adott illető készítette-e a beadandóit. Sikertelen konzultáció elégtelen gyakjegyet jelent.

Az egyes feladatok beadása határidőhöz kötött. Mindenki tartsa be a határidőket!

Határidők

szerdai csoport (C) csütörtöki csoport (A) csütörtöki csoport (B)
Feladatválasztás: február 18. február 18. február 18.
1. beadandó: február 25. február 26. február 27.
2. beadandó: március 27. március 27. március 27.
3. beadandó: április 10. április 10. április 10.
4. beadandó: május 4. május 4. április 30.
Játékválasztás: május 4. május 5. május 5.
5. beadandó:

Számítástechnika tanároknak

Az számítástechnika tanár szakos hallgatóknak nincs gyakorlatuk. Nekik vizsgabeugróként a feladatsorból (akár az 1., akár a 2. fejezetből) kell egy feladatra a backtrack keresőt vagy a szélességi/mélységi keresőt leprogramozni, C# vagy Delphi nyelven.

A vizsgára mindenkinek a programját (programkódját) el kell hozni, azt ott lefuttatjuk. A programját ezután mindenkinek meg kell védenie, azaz a programkódba belekérdezek, ellenőrizendő, hogy az adott személy írta-e a programját. A beugró akkor sikeres, ha a program fut és a hallgató sikeresen megvédte a programját.

A lap eredeti címe: „http://wiki.ektf.hu/wiki/MI
Nézetek
nincs sb_3.236.80.119 cikk