Személyes eszközök
Keresés

 

A InfoWiki wikiből

WIKI v3.0

Oktatási anyagokat managelo site fejlesztése. A site tartalma adott kiindulási pontból (root dir) fejlesztett alkönyvtárakba kerül:

ROOT-DIR
	\BOOKS\
		\BOOK-1
			\EA
			\GYAK
		\BOOK-2
	\PROJECTS
		\PROJECT-1
		\PROJECT-2

stb

Az alkönyvtárak létrehozásával a rendszer a menüt automatikusan képes updatelni. Az alkönyvtárszerkezet max 3 szintű lesz.

Az egyes alkönyvtárakba az adott tartalom kerül be, file szinten:

  • content.css file, mely leírja az adott tartalom specifikus stílusokat.
  • config.php mely tartalmazza az adott könyvtárra vonatkozó infókat (cím, szerzők, borítókép, stb)
  • page_nnnnn_m.txt minta alapján file nevek, ezek a tartalom lapjai, nnnnn definiálja a lapok sorrendjét, m definiálja a menübeli mélységét, egyéb file-ok (képek, videók, a tartalomhoz kellenek)

A felület kezel belépési és regisztrációs lehetőséget oktatóknak, diákoknak. A tartalomhoz meg lehet adni, kik tekinthetik meg az adott tartalmat, kik módosíthatják. Amennyiben meg van adva a "szerző" infó, akkor a lap aljára ki legyen írva a szerző infó (fénykép, rövid leírás). Aki kért e-mail értesítést, ha adott alkönyvtár tartalma módosul, az kapjon e-mailt ez esetben. A tartalmat (összes page) lehessen egyetlen hosszú weblapon is lekérni (nyomtatható forma).

Jó lenne titkosíttott tartalmat is kezelni!? Az adott lap (page.txt) szerkeszthető legyen web-en is.

A tartalmakhoz (alkönyvtár és page) minősítő és statisztikai rendszer társuljon (hányan nézték meg, milyen jónak találták (1..5)), blog bejegyzések (amely moderálás után jelenik meg). A komment irasahoz vagy be kell jelentkezni, vagy megadni egy nicknevet (és captcha). Ha bejelentkezes utan irjak, akkor moderalas nelkul mehet ki, nicknev-el csak moderalas utan. b

Amennyiben FTP-n keresztül új alkönyvtárat hozunk létre, vagy új lapot töltünk fel, akkor azt automatikusan updatelje a rendszerbe. Mivel ez nem túl gyakori, ezért az automatikus update helyett lehet egy "update.php" script futtatása is, amely felderíti az alkönyvtárszerkezetet, és egy adatbázisba cache-lje (esetleg), és kiküldi az értesítő e-maileket.

A site bal oldalán felül kis ablakban kiválaszható legyen az alkönyvtár (cookiban jegyezze meg mit valasztottunk ki utoljara), alatta az adott alkönyvtár tartalma (page-k címei) jelenjen meg, melyből lehessen választani lapot. Ha túl sok a lap, akkor is áttekinthető mennyiség jelenjen meg egyszerre. A site teljes felülete XHTML, 1024px szélesre méretezett.

A page kiterjesztése lehet

  • .html ekkor a tartalom statikus html
  • .php ekkor be kel includolni, és meg kell hivni a show_page() functiont belőle, a többit ő rendezi
  • .wiki ekkor a wiki processzornak kell odaadni

legjobb lesz, ha a kiterjesztéshez egyszeruen lehet kapcsolni megjelenitot, aki tudja mit kell csinali az adott kiterjesztéssel (site-config.php)


Oldjuk meg, hogy a tartalmat direktben (url ismerete) ne tudja letolteni (.htaccess ?)

Tartalom típusai:

  • KONYV: ekkor a wiki lapozasahoz hasonló lapozással kell megjeleníteni a page-eket, és kell "Minden lap egyben" opció is
  • CIKKEK: kulonallo lapok gyujtemenye

Kell olyan, hogy megjegyezze az utolso 10 meglatogatott lapot (cookie + sesssion + adatbazis ?)

Kell olyan, hogy ajanlott linkek felul (config.php-ben felsorolva)

A lap eredeti címe: „http://wiki.ektf.hu/wiki/Wiki3
Nézetek
nincs sb_100.28.0.143 cikk