Személyes eszközök
Keresés

 

A InfoWiki wikiből

Átlag fölöttiek

Addig kérünk be számokat, amíg a kezelő üres string-et nem ír be (jelezve hogy elfogytak a számok. A beírt számokat tároljuk el egy listában. Határozzuk meg a listabeli számok átlagát, majd hogy hány olyan szám van a listában, amelyik ezen átlagnál nagyobbak. (Előfordulhat-e, hogy a lista üres lesz az átlagszámítés kezdetén?)

Kenó számok

Egy listába helyezzünk el a lottó számokhoz hasonló Kenó játékszelvényhez illő 20 db [1..80] közötti értéket. A kenó szelvényen 1..80 közötti számokra lehet tippelni, és maximum 20 számra. Írjuk ki a kisorsolt 20 szám közül a különböző számokat (ha mind a 20 különböző lenne, akkor mind a 20-t. ha valamelyik szám többször is kisorsolódott volna, akkor azon számot csak egyszer kell ilyen módon kiírni).


Házi Feladat

Tegyük fel, hogy egy ideje gyűjtjük, hogy milyen lottó számok fordulnak elő a sorsolásban. Készítsünk statisztikát, melyik lottó szám hányszor fordult elő. Ehhez sorsoljunk ki 20 darab helyes lottó számsorozatot, és statisztikázzuk ki. A helyes lottószámsorozatot úgy állítunk elő, hogy kisorsolunk 5 db lottószámot, és ellenőrízzük, hogy azok mindegyike különböző-e.

A lap eredeti címe: „http://wiki.ektf.hu/wiki/Mp2/gyak070
Nézetek
nincs sb_3.215.180.226 cikk